Stageplaatsen

Wat leuk dat je interesse hebt om stage te komen lopen bij ons!

Per januari 2022 hebben wij weer plek voor een MBO/HBO/WO-stagiaire. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is om te bepalen of wij bij jou passen en jij bij ons. We ontvangen graag je reactie als je denkt dat wij een match zijn.

We vertellen je eerst graag een aantal randvoorwaarden: onze jongeren zijn 12+. Dat betekent dat jij wellicht even jong bent als een deel van hen. Dat betekent dat je goed moet weten wie je zelf bent, wat je sterke punten en vooral je zwakke punten zijn. De jongeren zijn namelijk niet te beroerd om je dat te helpen uitvinden. Je volgt een MBO, HBO of Universitaire opleiding (bachelor of master) en wilt niet alleen lezen en praten over jongeren, maar vooral van hen horen wie zij zijn en waar zij behoefte aan hebben.

De minimale stageperiode die wij bieden is 6 maanden. Onze voorkeur gaat uit naar 10-15 maanden. Vooral omdat de jongeren aan je moeten wennen, en jij aan hen, en je pas een relatie met hen kunt aangaan als je tijd (en energie) hebt om die erin te steken. In die periode loop je minimaal 16 uur stage per week en blijf je minimaal 1 nacht per week slapen. Je werkt de ene dag tot 22:30/23:00 uur en start de volgende dag rond 7 uur. Patrick is stagebegeleider MBO en HBO, Suzanne is Universitair stagebegeleider. We zijn een erkend stagebedrijf en staan op Stagemarkt. Door onze samenwerking met andere jeugdhulpaanbieders kunnen we je voor een kwantitatief en kwalitatief afstudeeronderzoek in contact brengen met diverse partijen.

Voor het team hebben we een afsluitbare etage met een eigen keukentje, een slaapkamer met kluisje en 2 losse goede 1-persoonsbedden, opbergruimte, een kleine huiskamer, een bureau met bureaustoel en eigen handdoeken en items voor persoonlijke verzorging. Die slaapkamer is er omdat iedereen die hier werkt of stage loopt, minimaal 1 nacht per week hier logeert. Omdat onze doelgroep 12+ is en normaal begaafd, hoef je maar zeer zelden ’s nachts je bed uit. We betalen een stagevergoeding. Stagiaires werken altijd naast een vast teamlid en zijn, behoudens een half uurtje omdat er jongeren vrijwel gelijktijdig gehaald en gebracht moeten worden naar afspraken buiten de deur, niet alleen thuis. Stagiaires onderling werken meestal niet gelijktijdig. Omdat wij stagiaires als deel van het team zien, zijn zij ook 1 x per 6 weken op dinsdagavond aanwezig bij de teamvergadering.

Tot slot: je spreekt Nederlands als 1ste of 2e taal, beschikt bij voorkeur over rijbewijs B (auto niet nodig, je gebruikt de auto’s van hier) en bent bereid een risico-inventarisatiegesprek te ondergaan. Je kunt een VOG van maximaal 1 maand oud overleggen of bent bereid deze aan te vragen en je hebt geen bezwaar tegen een dag meelopen als het gesprek wederzijds bevalt. De jongeren hebben namelijk het laatste woord. Hier werken is geen optie als je allergisch of bang bent voor dieren.

In februari is Veerle gestart als stagiaire (MBO) en in juni is Mieke (MBO) gestart. Mieke loopt stage tot en met november 2021 en Veerle tot en met juni 2022. In september starten Marije (MBO) en Karlijn (Uni). Bieden lopen stage tot en met juni 2022. Ben jij van mening dat wij niet zonder jou moeten kunnen willen (ja, da’s Brabants), dan ontvangen we graag je CV, motivatie en beschikbaarheid per mail. En dat kan dan weer via de contactpagina.