Leerspelletjes

Door de tijd heen, zowel als toen we nog pleegouders waren, als nu dat we alweer enkele jaren een gezinshuis en zelfstandigheidstraining runnen, hebben we vele interessante (doe)boeken voor jongeren en voor professionals gelezen, gekregen en gebruikt. Ook kwamen er regelmatig interessante (animatie)filmpjes voorbij en (bord)spellen om in te zetten als deel van een methodiek. Denk hierbij aan spellen op het gebied van rouw, executive functies, emotieregulatie, samenwerken, vergroten lees- of rekenvaardigheden, overgang naar de brugklas en nog veel meer. Van al die boeken, filmpjes en materialen waarover wij enthousiast zijn, hebben we databases gemaakt en deze op onze website gezet zodat ook jij en anderen, hier eenvoudig gebruik van kunnen maken.

Je kunt deze bibliotheek gratis en ongelimiteerd gebruiken via het drop down menu onder het de menuknop “bibliotheek”. Het is de bedoeling om hier met der tijd ook nog promotieonderzoeken vanuit het WO op te gaan nemen. Dit is nu nog niet het geval. Heb je toegang tot dit soort onderzoeken en/ of zou je deze voor ons willen verzamelen, neem dan vooral even contact op. Wij en vele anderen zouden je zeer dankbaar zijn.

Heb je een tip voor ons bibliotheek over een boek, spel of filmpje dat hier naar jouw mening niet mag ontbreken, dan nodigen we je van harte uit deze via de contactpagina aan ons door te geven.