Bijscholing

Los van wat de vereisten zijn voor een SKJ-geregistreerde jeugdprofessional, is leren leuk. Scholing volgen voor de punten is eenvoudig, scholing vinden waar je blij van wordt en van groeit als professional, kan meer uitdaging opleveren. Geheel los van persoonlijke of commerciële relaties delen wij daarom hier graag waar wij tevreden over zijn op het gebied van bijscholing. Hopelijk kun je er je voordeel mee doen.

King nascholing

Postacademische nascholing voor cursussen en volledige opleidingen. (Her)registratie voor o.a. SKJ, NIP, NVO e.a. King Nascholing richt zich op de branches GGZ, Jeugdzorg en Onderwijs. Marijke volgde er o.a. een training over contactbreuk en rouw.

PAO

PAO, Psychologie opleiding en nascholing, biedt aan hoogopgeleide zorg- en onderwijsprofessionals postmaster trainingen, cursussen en opleidingen op het gebied van psychologie (diagnostiek, behandeling en gedragstherapie) en eigen professionele vaardigheden.

Rinogroep

Opleidingen, cursussen en congressen op het gebied van geestelijke gezondheid. Specifiek aandachtsgebied is jeugd incl. systeemtherapie, trauma en forensische zorg in vormen zoals theraplay, EMDR, observeren, diagnostiek en CGT. Marijke volgde er o.a. een training zich te bekwamen in assertiviteitstraining op basis van het PrOP-model.

BPSW

BPSW, ofwel de Beroepsvereniging van Professionals in het Sociaal Werk, biedt interactieve bijscholing in cursusvorm aan iedereen in het veld van sociaal werk. Binnen het jeugdwerkveld zijn er bijvoorbeeld trainingen op het gebied van tuchtrecht, BJG (Beroepscode Jeugd en Gezinsprofessional) en professionele autonomie. Als lid zijn de tarieven voor deelname lager. Patrick en Marijke zijn lid en volgden er een aantal trainingen. Ook volgen zij intervisie via de BPSW.

Supervisie

Hoewel officieel geen bijscholing, is het een actief leerproces als professional om supervisie te mogen ontvangen. Het leren hanteren van jezelf als beroepsprofessional wanneer er voortdurend een emotioneel appèl op je wordt gedaan, is een proces. Dit proces wordt professioneel begeleid door een supervisor. Patrick en Marijke volgen supervisie via een supervisor aangesloten bij het LVSC, de beroepsvereniging voor coaches, supervisors en organisatiebegeleiders. Onze supervisor, Jolanda Kamp, is o.a. begeleider bij de Raad voor de Kinderbescherming en supervisor op het HBO.