Teampagina

Men zegt “it takes a village to raise a child”. Dat dorp wordt gevormd door ons team (en onze partners) die zich met hart en ziel inzetten voor de jongeren. Samen zorgen wij er voor dat, in lijn met onze visie en missie, de jongeren die aan onze zorg zijn toevertrouwd, veilig zijn, gezien worden en er toe doen. Hoewel we methodisch en professioneel werken, begeleiden en opvoeden, doen we dit vooral “met onze poten in de klei” en dus zo min mogelijk achter een bureau.

Dit zijn de dorpsbewoners:

Patrick van Osch

gezinshuisouder / zorgondernemer

Mijn naam is Patrick van Osch en samen met mijn vrouw Marijke, run ik het gezinshuis en de zelfstandigheidstraining van Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Los van alles wat je op onze website gelezen hebt of nog kunt lezen, vertel ik je graag ook nog wat over mijzelf. Ik ben van bouwjaar 1976 en opgegroeid in Heeswijk-Dinther (Nbr.).

Naast bezig zijn met klussen en dingen maken, lees ik graag thrillers en squash ik. In april 2020 ben ik gestart met golflessen en ondertussen heb ik mijn theorie behaald en mijn handicap geregistreerd. Verder zing ik als bariton in het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor, ben ik PSV-supporter en wandel ik graag. Dat zingen is wel een dingetje, want ik zing veel en altijd onder de douche. De jongeren schijnen precies te weten in wat voor bui ik ben aan de hand van wat ik zing. Als ik “Bella Ciao” zing van “La Casa de Papel”, dan schijnt iedereen dekking te zoeken vanwege de jolige bui de rest van die dag.

Mijn koffie drink ik zwart en ik geniet enorm van buiten zijn en de natuur, maar ook van een saunadag. Onze dieren zijn mij letterlijk dierbaar en sinds 2016 ben ik veganist. Ik heb gestudeerd in Utrecht en later nog bijna 2 jaar op Kreta gewoond waar ik een eigen café had en een rondreizende karaokeshow. Sinds november 2006 ben ik terug in Nederland. Samen met Marijke gebruik ik onze 2 keer 2 weken vakantie per jaar om te reizen. We zijn o.a. Dubai geweest, op Curaçao en Bonaire en hebben een rondreis Israël en Jordanië gemaakt. Als Covid19 vertrokken is, hoop ik weer regelmatig naar het theater te gaan voor met name cabaret, toneel en muziek. Met name Rowwen Hèze en Guido Weijers mag ik graag live zien.

Marijke Pijlman

gezinshuisouder / zorgondernemer

Mijn naam is Marijke Pijlman en samen met mijn man Patrick, run ik het gezinshuis en de zelfstandigheidstraining van Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Los van alles wat je op onze website gelezen hebt of nog kunt lezen, vertel ik je graag ook nog wat over mijzelf. Mijn bouwjaar is 1977, maar ik ben nog steeds 27 jaar. Althans, dat denk ik dan. Net als Patrick speel ik graag wekelijks een potje squash (met hem) en ben ik in april 2020 gestart met golflessen om toch iets te doen te hebben. In augustus 2018 heb ik vanwege een nekhernia mijn sport krav maga helaas moeten opgeven.

Ik ben geboren in Hilversum uit Amsterdamse ouders en heb 1 jongere zus. In 2001 ben ik naar Brabant geëmigreerd. Of eigenlijk ben ik een vluchteling in eigen land, want hier in Brabant zeggen ze dat ik niet klink als Brabantse en in Hilversum zeggen ze dat ik Brabants klink. Ach ja, d’r is altijd wel wat zullen we maar zeggen. Lezen is een hobby van mij en ik lees bijna alles wat los en vast zit. Thrillers, (auto)biografieën, romans, vakinhoudelijke boeken en waargebeurde verhalen. Ik blèr mee met allerlei soorten muziek, maar ik geef de voorkeur aan ritmische salsa, gitaar- en drumsolo’s, dancenummers van DJ’s, rock zoals Within Temptation, pop-klassiek zoals Andrea Bocelli en muziek zoals op Sublime FM (funk, soul & jazz). Mijn koffie drink ik met suiker en net als Patrick ben ik vegan sinds 2016. Ik praat tegen onze dieren (en tegen mijn laptop, de planten en eigenlijk al het andere) en ik houd enorm van een dagje naar de sauna gaan.

Net als Patrick mag ik graag reizen als de mogelijkheid daartoe is en rijd ik ontzettend graag motor. En tot slot: ik draag jurkjes in jaren ’50 stijl mét petticoats, maar dus ook die biker-outfit, een huispak of jeans met t-shirts. Mijn roadname bij B.A.C.A. was ‘purple’ en ik trek zonder problemen mijn bikervest uit en een galajurk aan. Kortom, ik kan behoorlijk verwarrend overkomen voor mensen die mij niet kennen. Volgens Patrick ben ik echter enorm voorspelbaar. Ik zeg, het valt allemaal reuze mee: ik heb een grote mond en sta als een blok voor onze jongeren, maar ik heb ook een groot hart.  

Michella

Gedragskundige en WO-stagebegeleider

Mijn naam is Michella Vioen-Kolsteren en ik werk als psychotherapeut het grootste deel van de week in mijn eigen praktijk in Oisterwijk. Daarnaast ben ik als zzp-er verbonden aan het gezinshuis Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Ik ben mijn carrière in kinderpsychiatrie begonnen op het Sophie Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar heb ik gewerkt met overwegend jonge kinderen en hun ouders met ernstige, vaak meervoudige psychiatrische problematiek. In 2006 heb ik mijn eigen psychotherapie praktijk in Oisterwijk opgericht. Hier werk ik zowel met jeugdigen als met volwassenen en het liefs volgens het psychodynamische referentiekaders.

Bij Terug naar de Toekomst Jeugdhulp richt ik mij vooral op het begeleiden van Karlijn Rommerts, de stagiaire Orthopedagogiek. Daarnaast geef ik aan Marijke en Patrick en de rest van het team feedback, denk mee over doelen en de voortgang van de jongeren en biedt deskundigheidsbevorderingen. Ik sluit altijd aan bij teamvergaderingen en indien nodig of gewenst bij een multidisciplinair overleg.

Ik ben getrouwd met Pieter en samen hebben we vier dochters, allemaal in de tienerleeftijd. In mijn vrije tijd ga ik graag wielrennen, paardrijden, loop ik graag hard, maar lees ook heel graag een boek en ben ik de Italiaanse taal aan het leren, gewoon voor tijdens de gezinsvakanties, lekker wandelend in de Dolomieten.

Annemijn

Persoonlijk begeleider/vervangend gezinshuisouder

Hallo! Ik ben Annemijn van Giessen (20). Begin februari 2020 ben ik als stagiaire begonnen bij Gezinshuis Terug naar de Toekomst. Op dat moment was ik bezig met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 4. Het werken met jongeren die een lastige thuis situatie hebben en hierdoor tegen uitdagingen in het leven aanlopen heeft me altijd geïnteresseerd, maar veel ervaring met de doelgroep had ik aan het begin van mijn stage niet. Tijdens mijn stage heb ik dus kennis gemaakt met het werken in de jeugdzorg. Mijn stage bij het gezinshuis heb ik als erg positief ervaren, tijdens gesprekken met de gezinshuisouders Patrick en Marijke was er veel ruimte voor vragen. Sinds juli 2020 ben ik als ZZP’er volwaardig lid van het team. Ik werk 3-4 dagen per week met veel plezier als persoonlijk begeleider bij het gezinshuis. Ik geniet ontzettend van deze rol binnen het gezinshuis omdat ik veel in contact ben met de jongeren. Daarnaast hou ik van uitdaging en afwisseling en daarmee zit ik bij het gezinshuis op de juiste plek want geen dag is hier hetzelfde. Naast mijn werk hier, werk ik 2 dagen in de week bij een bistro. Tijdens mijn opleiding heb ik dit altijd met plezier als bijbaan gedaan en hier ben ik na mijn opleiding ook als ZZP’er aan de slag gegaan. Op de dagen dat ik niet werk ben ik te vinden in Wijk en Aalburg waar ik sinds kort op mezelf woon. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met wat vrienden uiteten te gaan en om lekker een dag naar de stad te gaan.

Marije

Persoonlijk begeleider

Hi! Mijn naam is Marije Dijkhof. Van september tot december 2021 ben ik als stagiaire werkzaam geweest bij Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Hiermee heb ik mijn opleiding tot sociaal agogisch werker afgerond. Deze periode heb ik ontzettend genoten van het persoonlijke contact met de jongeren, dit heb ik als heel leerzaam ervaren. Geen dag is hetzelfde, wat voor veel afwisseling en gezelligheid zorgt. Na mijn stage hoefde ik gelukkig geen afscheid te nemen en mocht ik als persoonlijk begeleider verbonden blijven!

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn vriend of terrassen met mijn vriendinnen. Stiekem ben ik verliefd op katten en knuffel hier het liefst de hele dag mee.

Veerle

Persoonlijk begeleider

Mijn naam is Veerle van den Berg, ik ben 19 jaar en ben vanaf februari 2021 tot juli 2022 stagiaire geweest bij Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Nu ik mijn opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker heb afgerond ben ik gestart als persoonlijk begeleider. In september 2022 start ik met de opleiding HBO Social Work.

In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden, mijn vriend en doe ik leuke dingen met mijn ouders en zusje. Ook ben ik graag sportief bezig, aan het schrijven en lees ik graag. Daarnaast vind ik het fijn om in de natuur te zijn, met muziek bezig te zijn en vind ik spelletjes spelen erg leuk. Als laatste start ik aankomend schooljaar opnieuw met vrijwilligerswerk, dit zal met jongeren in de bovenbouw van de middelbare school zijn.

Marion

Officemanager

Mijn naam is Marion Slingerland-Mulder. Ik ben getrouwd met Anton en heb een zoon van nu 11, genaamd Moos. Ik woon in een mooi dorpje Vlist, in de buurt van Gouda. Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam dus ben een echte stadse in een klein boerendorpje van iets van 650 inwoners. Je kunt met recht zeggen dat hier meer koeien en schapen wonen dan mensen.

Sinds mijn 20ste levensjaar ben ik altijd werkzaam op het secretariaat. Van administratief medewerkster tot directiesecretaresse/office manager in zowel profit als non-profit organisaties. Vanaf 1 januari 2021 ben ik als ZZP’er gestart en kon meteen aan de slag bij Gezinshuis Terug naar de Toekomst als office manager. Samen met Marijke heb ik het kwaliteitshandboek van het Keurmerk Gezinshuizen onder handen genomen. Verder houd ik me onder andere bezig met het notuleren van de teammeetings en/of MDO gesprekken (Multi Disciplinair Overleg), het updaten van gegevens in Mextra, archivering en nog veel en veel meer.

Ikzelf heb totaal geen ervaring met jeugdzorg maar er is hier een deur voor me open gegaan. Als ik nu kijk naar het gezinshuis en hoe de jongeren hier met elkaar omgaan en de openheid van de gezinsouders en overige medewerkers, ik vind het geweldig. Ook in mijn eigen gezin, kan ik met de vaardigheden die ik zie in het gezinshuis, mijn voordeel doen.

En hoe kom ik nou bij het gezinshuis terecht? Nou, ooit was ik de leidinggevende van Marijke bij het toenmalige CMG, een groot automatiseringsbedrijf. We zijn sinds die tijd altijd vriendinnen gebleven. Blijkbaar heb ik bij Marijke toen veel indruk gemaakt qua werkmentaliteit en ervaring. Op het moment dat zij ondersteuning nodig hadden, kon ik wel een nieuwe uitdaging gebruiken en is onze werkrelatie ontstaan. Nu is de wereld omgedraaid en is Marijke mijn leidinggevende :).

Chrisje

vrijwilliger

Mijn naam is Chrisje van Hommelen en ik ben (nog) 49 jaar. Ik heb een vriend en 1 dochter van bijna 19.

Ik ben al 27 touringcar chauffeuse en sinds een jaar vanwege Corona geswitcht naar lijn chauffeur. Mijn grootste hobby is haken en knutselen. Ik ben hier vrijwilliger als er wat te schilderen of te knutselen valt😉

Chris

Stagiaire

Hallo! Ik ben Chris van Gool. Ik ben 22 jaar en studente aan de Fontys hogeschool in Tilburg. Vanaf september 2021 ben ik begonnen als stagiaire bij gezinshuis Terug naar de Toekomst, voor de studie commerciële economie – international marketing & management. Op school houd ik mij vooral bezig met het uitvoeren van marktonderzoek en het opzetten van strategische marketing en/of management plannen. Hetgeen wat mij het meest interesseert is het laten aansluiten van producten en diensten op de behoeften van de klant. Met deze insteek ben ik de minor begonnen ‘toegepaste communicatie en creatie’. Deze minor maakte het mogelijk om mezelf te verdiepen in het ontwikkelen van innovatieve concepten. Dit is dan ook het onderwerp waar ik mij het liefst mee bezig houd.

Voor mijn afstudeerstage ben ik bij Terug naar de Toekomst begonnen, omdat Marijke en ik samen veel kansen zien in de digitalisering van de jeugdzorg. Wij vinden het belangrijk om de tijd die er is zo veel mogelijk en zo gericht mogelijk te kunnen besteden aan de jongeren zelf, zodat zij het best in hun vel zitten. Hierom ben ik begonnen met mijn afstudeerscriptie, namelijk het ontwikkelen van een app die bovenstaande mogelijk maakt. Ik ben erg blij dat ik terecht ben gekomen bij Terug naar de Toekomst, omdat ik mij geen betere plek kan bedenken waar ik deze scriptie had kunnen schrijven. Ik heb echt het gevoel dat wij het sámen doen. Ik vind het fijn om aanwezig te zijn bij het gezinshuis, zodat ik de jongeren ook allemaal echt leer kennen. Het geeft mij een warm gevoel en ik voel me er thuis.

Ik hou veel van uitdaging en heb sterke ambities. Bij Terug naar de Toekomst heb ik het gevoel dat ik goed kan werken aan mijn ambities en heb ik het gevoel dat ik gehoord word.

Naast het werken aan mijn eigen carrière, ben ik een persoon die veel te veel dingen leuk vindt om te doen. Zo liggen mijn interesses van psychologie tot architectuur. Wat het makkelijk, maar ook moeilijk maakte voor mij om een opleiding te kiezen. In mijn vrije tijd heb ik dan ook veel hobby’s, namelijk tekenen, wedstrijd dansen, zingen, schrijven en knutselen/kaarten maken. Naast mijn hobby’s vind ik het ook nog erg leuk om wat baantjes ernaast te doen, daarom ben ik hiernaast ook nog bijles docent, privéchauffeur en nagelstyliste.

Karlijn

Stagiaire

Mijn naam is Karlijn. Ik ben 22 jaar, woon in de buurt van Eindhoven en ik studeer Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Van september 2021 tot juni 2022 loop ik stage bij Terug naar de Toekomst Jeugdhulp.

Dan even wat over mezelf. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om lekker de natuur in te gaan of een goed boek te lezen en ik kan ook enorm genieten van chillen met mijn vriend en vrienden. Verder ben ik vrijwilliger bij Stichting Heppie, waar we toffe weekenden en zomerkampen organiseren voor kinderen en jongeren die dat even extra kunnen gebruiken.

Ik kijk er ontzettend naar uit om in mijn stageperiode heel veel te leren van alle jongeren en begeleiders!

Geïnspireerd door dit leuke team?

Snappen we! Daarom hieronder enkele linkjes.