Teampagina

Men zegt “it takes a village to raise a child”. Dat dorp wordt gevormd door ons team (en onze partners) die zich met hart en ziel inzetten voor de jongeren. Samen zorgen wij er voor dat, in lijn met onze visie en missie, de jongeren die aan onze zorg zijn toevertrouwd, veilig zijn, gezien worden en er toe doen. Hoewel we methodisch en professioneel werken, begeleiden en opvoeden, doen we dit vooral “met onze poten in de klei” en dus zo min mogelijk achter een bureau.

Dit zijn de dorpsbewoners:

Patrick van Osch

gezinshuisouder / zorgondernemer

Mijn naam is Patrick van Osch en samen met mijn vrouw Marijke, run ik het gezinshuis en de zelfstandigheidstraining van Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Los van alles wat je op onze website gelezen hebt of nog kunt lezen, vertel ik je graag ook nog wat over mijzelf. Ik ben van bouwjaar 1976 en opgegroeid in Heeswijk-Dinther (Nbr.).

Naast bezig zijn met klussen en dingen maken, lees ik graag thrillers en squash ik. Althans, dat deed ik tot er een virusje Nederland binnen denderde. In april 2020 ben ik gestart met golflessen en ondertussen heb ik mijn theorie behaald en mijn handicap geregistreerd. Verder zing ik als bariton in het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor, ben ik PSV-supporter en wandel ik graag. Dat zingen is wel een dingetje, want ik zing veel en altijd onder de douche. De jongeren schijnen precies te weten in wat voor bui ik ben aan de hand van wat ik zing. Als ik “Bella Ciao” zing van “La Casa de Papel”, dan schijnt iedereen dekking te zoeken vanwege de jolige bui de rest van die dag.

Mijn koffie drink ik zwart en ik geniet enorm van buiten zijn en de natuur, maar ook van een saunadag. Onze dieren zijn mij letterlijk dierbaar en sinds 2016 ben ik veganist. Ik heb gestudeerd in Utrecht en later nog bijna 2 jaar op Kreta gewoond waar ik een eigen café had en een rondreizende karaokeshow. Sinds november 2006 ben ik terug in Nederland. Samen met Marijke gebruik ik onze 2 keer 2 weken vakantie per jaar om te reizen. We zijn o.a. Dubai geweest, op Curaçao en Bonaire en hebben een rondreis Israël en Jordanië gemaakt. Als Covid19 vertrokken is, hoop ik weer regelmatig naar het theater te gaan voor met name cabaret, toneel en muziek. Met name Rowwen Hèze en Guido Weijers mag ik graag live zien.

Marijke Pijlman

gezinshuisouder / zorgondernemer

Mijn naam is Marijke Pijlman en samen met mijn man Patrick, run ik het gezinshuis en de zelfstandigheidstraining van Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Los van alles wat je op onze website gelezen hebt of nog kunt lezen, vertel ik je graag ook nog wat over mijzelf. Mijn bouwjaar is 1977, maar ik ben nog steeds 27 jaar. Althans, dat denk ik dan. Net als Patrick speelde ik voor Corona squash (met hem) en ben ik in april 2020 gestart met golflessen om toch iets te doen te hebben. In augustus 2018 heb ik vanwege een nekhernia mijn sport krav maga helaas moeten opgeven.

Ik ben geboren in Hilversum uit Amsterdamse ouders en heb 1 jongere zus. In 2001 ben ik naar Brabant geëmigreerd. Of eigenlijk ben ik een vluchteling in eigen land, want hier in Brabant zeggen ze dat ik niet klink als Brabantse en in Hilversum zeggen ze dat ik Brabants klink. Ach ja, d’r is altijd wel wat zullen we maar zeggen. Lezen is een hobby van mij en ik lees bijna alles wat los en vast zit. Thrillers, (auto)biografieën, romans, vakinhoudelijke boeken en waargebeurde verhalen. Ik blèr mee met allerlei soorten muziek, maar ik geef de voorkeur aan ritmische salsa, gitaar- en drumsolo’s, dancenummers van DJ’s, rock zoals Within Temptation, pop-klassiek zoals Andrea Bocelli en muziek zoals op Sublime FM (funk, soul & jazz). Mijn koffie drink ik met suiker en net als Patrick ben ik vegan sinds 2016. Ik praat tegen onze dieren (en tegen mijn laptop, de planten en eigenlijk al het andere) en ik houd enorm van een dagje naar de sauna gaan.

Net als Patrick mag ik graag reizen als de mogelijkheid daartoe is en rijd ik ontzettend graag motor. En tot slot: ik draag jurkjes in jaren ’50 stijl mét petticoats, maar dus ook die biker-outfit, een huispak of jeans met t-shirts. Mijn roadname bij B.A.C.A. is ‘purple’ en ik trek zonder problemen mijn bikervest uit en een galajurk aan. Kortom, ik kan behoorlijk verwarrend overkomen voor mensen die mij niet kennen. Volgens Patrick ben ik echter enorm voorspelbaar. Ik zeg, het valt allemaal reuze mee: ik heb een grote mond en sta als een blok voor onze jongeren, maar ik heb ook een groot hart.  

Suzanne

gedragswetenschapper

Mijn naam is Suzanne van Geel ik werk als zzp-er bij Terug naar de Toekomst Jeugdhulp. Ik ben orthopedagoog-generalist (gedragskundige) en heb in veel verschillende werkvelden gewerkt. Ik ben mijn carrière in de verstandelijk gehandicaptensector begonnen daar heb ik gewerkt met kinderen en volwassenen in allerlei verschillende ontwikkelingsfases van zeer ernstig meervoudig beperkt tot zwakbegaafd in combinatie met psychiatrische of verslavingsproblematiek. Een aantal jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar o.a. het onderwijs en jeugdzorg. Naast mijn werk als zzp-er werk ik voor Samenwerkingsverband Brabantse Wal in het primair onderwijs, ook in de functie van gedragskundige. Hier denk ik mee over passend en inclusief onderwijs.

Bij Terug naar de Toekomst Jeugdhulp is mijn takenpakket zeer divers. Ik heb oplossingsgerichte gesprekken met de jongeren, voer groepsbehandelingen uit, veelal in de vorm van doe-opdrachten met daaraan gekoppeld een gesprek. Ik geef aan het team en Marijke & Patrick feedback, denk mee over doelen en de voortgang van de jongeren en biedt deskundigheidsbevorderingen. Kortom een divers pakket in een ontzettend leuke en dynamische kleine jeugdhulporganisatie. Ik ben in ieder geval 1x in de 2 weken te vinden in het gezinshuis, soms wat vaker, als ik thuis gemist kan worden.

Ik ben getrouwd met Serge en samen hebben we 3 zoons. In mijn vrije tijd loop ik graag hard, wandel ik met mijn hond of ga ik met mijn gezin lekker naar Zeeland, uitwaaien aan het strand.

Vragen? Bel of mail mij gerust.

Suzanne van Geel
s.vangeelsmit@gmail.com
06-40912924

Ilona

Persoonlijk begeleider/vervangend gezinshuisouder

Even voorstellen, mijn naam is Ilona ter Horst. Sinds januari 2020 mag ik mijzelf een dorpsbewoner van het gezinshuis noemen. 

Dat ik als kind al wist dat mijn hart bij het werken met jeugdigen ligt bleek wel uit de brief die ik naar het tv-programma ‘Geef nooit op’ stuurde. Mijn wens was dat ik een dagje mee mocht lopen in een crèche. Inmiddels werk ik al vele jaren met veel plezier met jeugdigen. 

Voordat ik bij het gezinshuis kwam heb ik o.a. gewerkt als zelfstandig gastouder, begeleider voor jeugdigen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en zorgcoach op een ZON-school. Daarbij heb ik in 2018 mijn opleiding tot erkend kindertherapeut afgerond. 

Naast mijn werk als persoonlijk begeleider in het gezinshuis ben ik graag creatief bezig. Dit vertaalt zich naar werkzaamheden rondom acteren en daarnaast het beoefenen van improvisatietheater bij de Impromaniacs.

In juli 2021 heb ik mijn EVC-traject afgerond en sindsdien ben ik ook SKJ-geregistreerd.

Annemijn

Persoonlijk begeleider/vervangend gezinshuisouder

Hallo! Ik ben Annemijn van Giessen (20). Begin februari 2020 ben ik als stagiaire begonnen bij Gezinshuis Terug naar de Toekomst. Op dat moment was ik bezig met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen niveau 4. Het werken met jongeren die een lastige thuis situatie hebben en hierdoor tegen uitdagingen in het leven aanlopen heeft me altijd geïnteresseerd, maar veel ervaring met de doelgroep had ik aan het begin van mijn stage niet. Tijdens mijn stage heb ik dus kennis gemaakt met het werken in de jeugdzorg. Mijn stage bij het gezinshuis heb ik als erg positief ervaren, tijdens gesprekken met de gezinshuisouders Patrick en Marijke was er veel ruimte voor vragen. Sinds juli 2020 ben ik als ZZP’er volwaardig lid van het team. Ik werk 3-4 dagen per week met veel plezier als persoonlijk begeleider bij het gezinshuis. Ik geniet ontzettend van deze rol binnen het gezinshuis omdat ik veel in contact ben met de jongeren. Daarnaast hou ik van uitdaging en afwisseling en daarmee zit ik bij het gezinshuis op de juiste plek want geen dag is hier hetzelfde. Naast mijn werk hier, werk ik 2 dagen in de week bij een bistro. Tijdens mijn opleiding heb ik dit altijd met plezier als bijbaan gedaan en hier ben ik na mijn opleiding ook als ZZP’er aan de slag gegaan. Op de dagen dat ik niet werk ben ik te vinden in Wijk en Aalburg waar ik sinds kort op mezelf woon. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met wat vrienden uiteten te gaan en om lekker een dag naar de stad te gaan.

Marion

Officemanager

Mijn naam is Marion Slingerland-Mulder. Ik ben getrouwd met Anton en heb een zoon van nu 11, genaamd Moos. Ik woon in een mooi dorpje Vlist, in de buurt van Gouda. Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam dus ben een echte stadse in een klein boerendorpje van iets van 650 inwoners. Je kunt met recht zeggen dat hier meer koeien en schapen wonen dan mensen.

Sinds mijn 20ste levensjaar ben ik altijd werkzaam op het secretariaat. Van administratief medewerkster tot directiesecretaresse/office manager in zowel profit als non-profit organisaties. Vanaf 1 januari 2021 ben ik als ZZP’er gestart en kon meteen aan de slag bij Gezinshuis Terug naar de Toekomst als office manager. Samen met Marijke heb ik het kwaliteitshandboek van het Keurmerk Gezinshuizen onder handen genomen. Verder houd ik me onder andere bezig met het notuleren van de teammeetings en/of MDO gesprekken (Multi Disciplinair Overleg), het updaten van gegevens in Mextra, archivering en nog veel en veel meer.

Ikzelf heb totaal geen ervaring met jeugdzorg maar er is hier een deur voor me open gegaan. Als ik nu kijk naar het gezinshuis en hoe de jongeren hier met elkaar omgaan en de openheid van de gezinsouders en overige medewerkers, ik vind het geweldig. Ook in mijn eigen gezin, kan ik met de vaardigheden die ik zie in het gezinshuis, mijn voordeel doen.

En hoe kom ik nou bij het gezinshuis terecht? Nou, ooit was ik de leidinggevende van Marijke bij het toenmalige CMG, een groot automatiseringsbedrijf. We zijn sinds die tijd altijd vriendinnen gebleven. Blijkbaar heb ik bij Marijke toen veel indruk gemaakt qua werkmentaliteit en ervaring. Op het moment dat zij ondersteuning nodig hadden, kon ik wel een nieuwe uitdaging gebruiken en is onze werkrelatie ontstaan. Nu is de wereld omgedraaid en is Marijke mijn leidinggevende :).

Chrisje

vrijwilliger

Mijn naam is Chrisje van Hommelen en ik ben (nog) 49 jaar. Ik heb een vriend en 1 dochter van bijna 19.

Ik ben al 27 touringcar chauffeuse en sinds een jaar vanwege Corona geswitcht naar lijn chauffeur. Mijn grootste hobby is haken en knutselen. Ik ben hier vrijwilliger als er wat te schilderen of te knutselen valt😉

Karlijn

Stagiaire

Mijn naam is Karlijn. Ik ben 22 jaar, woon in de buurt van Eindhoven en ik studeer Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Van september 2021 tot juni 2022 loop ik stage bij Terug naar de Toekomst Jeugdhulp.

Dan even wat over mezelf. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om lekker de natuur in te gaan of een goed boek te lezen en ik kan ook enorm genieten van chillen met mijn vriend en vrienden. Verder ben ik vrijwilliger bij Stichting Heppie, waar we toffe weekenden en zomerkampen organiseren voor kinderen en jongeren die dat even extra kunnen gebruiken.

Ik kijk er ontzettend naar uit om in mijn stageperiode heel veel te leren van alle jongeren en begeleiders!

Mieke

Stagiaire

Even voorstellen: ik ben Mieke Wolters en ik volg de mbo opleiding Sociaal Werker in Utrecht. Ik loop stage bij het gezinshuis vanaf juni tm november 2021. Ik woon samen met mijn man en 2 katten in het mooie Gorinchem. Ik hou van reizen, wandelen en gezelligheid met vrienden en familie. Katten vind ik fantastisch, men noemt mij ook wel een crazy cat lady 😉

Veerle

Stagiaire

Mijn naam is Veerle van den Berg, ik ben 18 jaar oud en stagiaire bij Terug naar de Toekomst. Momenteel doe ik de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op het roc Midden Nederland Welzijn College in Utrecht. Ik zit op dit moment in het 2ejaar van mijn studie. De rol die ik in Terug naar de Toekomst heb is vooral veel lerend, ik hoop straks als een goede begeleider mee te kunnen draaien en een grote hulp voor de tieners te mogen zijn. Daarnaast hoop ik dat de theorie die ik op school leer kan inzetten met de tieners en ze hierbij ondersteunen. Mijn hobby’s zijn sporten, muziek maken of er mee bezig zijn, creatief bezig zijn en met vrienden/ familie leuke dingen doen. Ik speel nu zo’n 8 jaar saxofoon en 7 jaar in een orkest. Qua sport vind ik eigenlijk alles wel leuk, ik heb heel lang gekorfbalt. Hier ben ik recent mee gestopt, wel geef ik nog training aan kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. Zelf schilder ik ook heel graag, dit is een van mijn favoriete bezigheden, daarnaast vind ik het ook heel leuk om anderen creatieve opdrachten te doen zoals een draagbaar object maken of een gedicht te schrijven. Persoonlijk denk ik dat ik mijn creatieve en muzikale kwaliteiten leuk kan inzetten met de tieners.

Geïnspireerd door dit leuke team?

Snappen we! Daarom hieronder enkele linkjes.